Home
Diensten
Voordelen
Werkwijze
Portfolio
Contact
Bel ons

Werkplekonderzoek

Een werkdag bestaat uit één lange onafgebroken keten van werkhoudingen en werkhandelingen (statische werkhoudingen, repeterende bewegingen, tillen-dragen, duwen=trekken.)  Om fysieke klachten en arbeidsuitval tegen te gaan is het belangrijk om ongunstige werkhoudingen te voorkomen. De juiste ergonomie en het juiste (werk)gedrag zal leiden tot een optimale werksituatie.

Het doel van het werkplekonderzoek is om risicofactoren in kaart te brengen en adviezen te geven hoe deze opgelost kunnen worden. Bronaanpak staat hierin centraal, mocht dit niet haalbaar zijn dan wordt er naar andere oplossingen gezocht.


ergonomische aanpassingen en werkgedrag

De basis is de werkplek. Door deze aan de medewerker aan te passen in plaats van andersom, kunnen ongunstige werkhoudingen voorkomen worden. Richt de werkplek in naar de taken die er worden uitgevoerd, zoals een juiste hoogte van een werkblad, de inrichting van de werkbus, de inrichting van magazijnstellingen, de bureau- of werkstoel instellingen enz.
Voor beeldschermgebruikers is er een quick-scan ontwikkeld die direct inzicht geeft.

Als er ergonomische aanpassingen nodig zijn dan wordt daar een bruikbaar advies over gegeven. In het geval van kantoorwerkplekken, wordt de werkplek direct na het onderzoek geoptimaliseerd, zo nodig met de juiste ergonomische middelen. Deze worden gedurende twee weken vrijblijvend in bruikleen geplaatst om direct de verbetering van de werkplek te kunnen ervaren. Ook wordt er een ergonomisch paspoort achtergelaten, een bewaardocument waarin alle werkplekinstellingen en adviezen over werkgedrag op één overzicht staan.

De ervaring leert dat investeren in alleen middelen, onvoldoende effectief is. De oorzaak van klachten ligt meestal niet alleen aan de werkplek ergonomie, maar vooral aan het werkgedrag. Veel mensen zijn zich niet bewust van hun werkgedrag en werkhouding(en). Een goede bureaustoel die niet op de juiste manier ingesteld wordt heeft geen positief effect op de werkhouding van de gebruiker. Het gaat om de balans tussen werkzaamheden, werkhouding en werkgedrag.  voor wie en hoe

  • Preventief of bij bestaande klachten
  • Onderzoek live op de werkplek met medewerker
  • Direct advies over houding/beweging, gedrag, werkplekinstelling en werkorganisatie
  • Overzichtelijk rapport


Contact

Arcade Fysio & Work

Torenmolenlaan 59

7241 VL Lochem

0573 25 99 32

info@arcade-fysio-work.nl

Linkedin profiel

Extra

Algemene voorwaarden

Privacy statement

Disclaimer


© Arcade Fysio & Work

Website ontwerp: KKamp

| Design by W3layouts |