Home
Diensten
Voordelen
Werkwijze
Portfolio
Contact
Bel ons

Arbo beleid

Wat kunnen de gevolgen zijn als er plotseling een ongeval met een medewerker en een machine plaats vindt? Wanneer een medewerker gevaarlijke stoffen binnenkrijgt? Of als iemand uitvalt omdat hij/zij te zwaar werk heeft, of te veel? Dan staat de productie stil, of u moet het met een personeelslid minder doen. Daar komen nog de reparaties en ziektekosten bij en het brengt uw goede naam in gevaar. Kortom, behoorlijke risico’s.RI&E

Van iedere werkgever in Nederland wordt vanuit de Arbo-wet verwacht dat hij/zij een gestructureerd arbobeleid voert. Aan de basis hiervan ligt een inhoudelijk goede Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E), waarin alle bedrijfsrisico's op het terrein van veiligheid, gezondheid en psychosociale arbeidsfactoren overzichtelijk in kaart zijn gebracht. Deze geeft ook aan welke geconstateerde tekortkomingen de hoogste risico's met zich meebrengen en dus het meest urgent zijn.

De Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) is wettelijk verplicht voor iedere organisatie klein of groot. Gezamenlijk met de opdrachtgever en een gecertificeerde arbeidshygiënist of veiligheidsdeskundige, wordt er door Arcade Fysio & Work een gedegen RI&E uitgevoerd. Het plan van aanpak is helder, functioneel en pragmatisch.

Een goede RI&E doorstaat ook de scherpe beoordeling van de Arbeidsinspectie. Maar eigenlijk is dat niet zo belangrijk. Want de RI&E is vooral een beleidsinstrument waar een ondernemer en zijn/haar medewerkers veel aan hebben. De knelpunten zijn immers bekend en bieden aanknopingspunten om de arbeidsomstandigheden verder te verbeteren en het ziekteverzuim ook op langere termijn laag te houden, of omlaag te brengen.


Contact

Arcade Fysio & Work

Torenmolenlaan 59

7241 VL Lochem

0573 25 99 32

info@arcade-fysio-work.nl

Linkedin profiel

Extra

Algemene voorwaarden

Privacy statement

Disclaimer


© Arcade Fysio & Work

Website ontwerp: KKamp

| Design by W3layouts |