Home
Diensten
Voordelen
Werkwijze
Portfolio
Contact
Bel ons

Ergonomie

Ergonomie is het aanpassen van de werkplek (attributen) aan de mens die ermee gaat werken, waardoor deze optimaal kan functioneren. Denk bijvoorbeeld aan een goede bureaustoel, de inrichting van een werkstation, een restaurant keuken, de indeling van magazijnstellingen enz.  Ergonomie levert een belangrijke bijdrage aan het veilig en gezond inrichten van een werkplek.


werkplekscan

Alle werkplekken op de afdeling of een individuele werkplek kunnen ergonomisch in kaart worden gebracht door een ervaren bedrijfsfysiotherapeut.

Voor kantoor werkplekken is het mogelijk om een quick-scan uit te laten voeren. Een methode om, met behulp van een vragenlijst die door de medewerkers individueel ingevuld worden, een goede eerste indruk te krijgen over de noodzaak van een uitgebreider werkplekonderzoek of onderzoek fysieke belasting.

het belang van een ergonomische werkplek

Gezond werken omvat meer dan alleen fysieke belasting. Ook aandacht voor de ergonomie is hierbij van belang. Door te kiezen voor een goed ergonomisch ontwerp ter vervanging of aanpassing van een specifieke kar; werkstation; of hulpmiddel, kan invloed uitgeoefend worden op werkhoudingen en lichamelijke klachten van medewerkers worden verminderd.
Zo wist een staalbedrijf €150.000 per jaar te besparen door een ergonomisch herontwerp van een van de werkruimtes. Een andere organisatie zag de productiviteit van een specifieke handeling met 400% toenemen, simpelweg door gebruiksvriendelijke wieltjes onder hun apparatuur te plaatsen (bron intermediair).






Contact

Arcade Fysio & Work

Torenmolenlaan 59

7241 VL Lochem

0573 25 99 32

info@arcade-fysio-work.nl

Linkedin profiel

Extra

Algemene voorwaarden

Privacy statement

Disclaimer


© Arcade Fysio & Work

Website ontwerp: KKamp

| Design by W3layouts |