Home
Diensten
Voordelen
Werkwijze
Portfolio
Contact
Bel ons

Cursus ergo-coach

Ergo-coaches zijn medewerkers die naast hun normale werkzaamheden een extra verantwoordelijkheid hebben voor preventie- en vermindering van fysieke belasting. Hierbij gaat het niet alleen om tillen of verplaatsen maar ook om fysieke belasting in bredere zin. Een werkdag bestaat uit ten slotte uit één lange onafgebroken keten van werkhoudingen.

De naam geeft aan dat het hier gaat om iemand die collega's ondersteunt, begeleidt en de aandacht voor fysieke belasting warm houdt. Een ergo-coach is aanspreekpunt, aanjager én motivator: samen met het team bekijkt de ergo-coach hoe bepaalde handelingen en werkzaamheden minder belastend kunnen worden gemaakt en hoe overbelasting voorkomen kan worden.
In de zorg en in beroepen waar veel met beeldschermen wordt gewerkt worden de meeste ergo-coaches opgeleid.coachen gezond gedrag

Wordt  één van uw medewerkers verantwoordelijk voor het coachen van gezond gedrag op het gebied van fysieke belasting? Daarvoor is ook kennis nodig over de verschillende vormen  van communicatie- en gespreksvaardigheden. Aan het einde van de cursus is de ergo-coach in staat:

  • Fysiek belastende situaties te herkennen, in kaart te brengen en te beoordelen
  • Deze situaties op te lossen op een manier die relevant en haalbaar is (ook voor de werkgever)
  • Collega's te informeren en te instrueren over grenzen van fysieke belasting
  • Collega's te betrekken bij het zoeken naar verbetermogelijkheden


cursus

Een interactieve cursus van drie bijeenkomsten waarbij de cursist belangrijke bijdragen levert aan de inhoud. Het programma van elke bijeenkomst is een afwisseling van theorie, discussie en praktisch werken. Tussen de bijeenkomsten is een periode van ongeveer vier weken, waarin de deelnemers een praktijkopdracht gaan uitvoeren binnen de eigen werksituatie.

Om veel ruimte te hebben voor persoonlijke begeleiding, bestaat de groep uit maximaal tien deelnemers. Tijdens de bijeenkomsten wordt iedereen voortdurend uitgenodigd de aangeboden theorie te vertalen naar de eigen werksituatie. Om problemen te analyseren en tot praktische oplossingen te komen.Contact

Arcade Fysio & Work

Torenmolenlaan 59

7241 VL Lochem

0573 25 99 32

info@arcade-fysio-work.nl

Linkedin profiel

Extra

Algemene voorwaarden

Privacy statement

Disclaimer


© Arcade Fysio & Work

Website ontwerp: KKamp

| Design by W3layouts |