Home
Diensten
Voordelen
Werkwijze
Portfolio
Contact
Bel ons

Beeldschermtraining voor scholen

Een goede schrijfhouding, daar wordt veel aandacht aan besteed in het basisonderwijs. Daartegen valt het op dat kinderen een slechte houding aannemen bij computergebruik. Muis en/of toetsenbord worden vaak op een verkeerde manier gebruikt en de inrichting van de computer werkplekken op scholen zijn over het algemeen verre van optimaal. Bungelende beentjes, te kleine beeldschermafstand, te grote muis enz. Daarom is er een project ontwikkeld waarin zowel de leraren, leerlingen en hun ouders betrokken worden. Dit project is toepasbaar vanaf groep twee van de basisschool en wordt aangeboden op het niveau van de kinderen, leerlingen of studenten.


de basis voor een muisarm ontwikkeld zich al op de basisschool

Kinderen komen al in de onderbouw van de basisschool dagelijks in aanraking met desktops, laptops, IPad's, tablets, gsm's enz. ICT-toepassingen in het basisonderwijs zijn tot nu toe: visie op onderwijs, kennis en vaardigheden, educatieve software en ICT-infrastructuur. Het belangrijke basisonderdeel “gezond beeldschermgebruik" ontbreekt. Daarbij  bovenop komt ook nog het feit dat bij jongeren het probleembewustzijn ontbreekt en ze geen idee hebben hoe belangrijk een goede houding is

Het doel van deze training is: gezond beeldschermwerk stimuleren! Een gezonde basis leggen om veelvoorkomende klachten (CANS/KANS/RSI: klachten aan arm nek of schouders, visusstoornissen, tablet-nek, slaapproblemen) door beeldschermgebruik te voorkomen. Beter nu goed aangeleerd, dan fouten op latere leeftijd af te moeten leren.


wetenschappelijk onderzoek

Ongeveer 70 procent van de studenten die een mbo-, hbo- of universitaire opleiding volgen heeft regelmatig CANS klachten. 15 procent heeft zelfs veel klachten aan arm, nek of schouders. Dat staat in een rapport van de Radboud Universiteit in Nijmegen, een onderzoek wat is uitgevoerd onder 1700 jongeren. Nieuwsgierig naar het hele onderzoeksrapport, download hem hier.


Contact

Arcade Fysio & Work

Torenmolenlaan 59

7241 VL Lochem

0573 25 99 32

info@arcade-fysio-work.nl

Linkedin profiel

Extra

Algemene voorwaarden

Privacy statement

Disclaimer


© Arcade Fysio & Work

Website ontwerp: KKamp

| Design by W3layouts |